fbpx Utdanningsministeren om økningen til sykepleieutdanningen: – Det aller mest positive med årets tall Hopp til hovedinnhold

Utdanningsministeren om økningen til sykepleieutdanningen: – Det aller mest positive med årets tall

Det er bare positive reaksjoner på økningen av søkere til sykepleieutdanningen, men i Nord-Norge er det ikke like rosenrødt.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) kaller økningen på sykepleie «det aller mest positive med årets tall».

– At over 900 flere har sykepleie som førstevalg i år, sier ganske mye om norsk ungdom. Det viser at vi har ungdom som er villige til å stille opp for andre og for samfunnet, sier han.

Flere menn velger utradisjonelt

På Oslomet er også rektor fornøyd:

– Vi er veldig glade for å se at så mange ønsker å studere sykepleie ved Oslomet. Behovet for sykepleiere er stort i hele landet og vil øke i årene som kommer. Dette er både et godt og trygt utdanningsvalg og et valg som er viktig for samfunnet, sier rektor Christen Krogh.

– Det er spesielt gledelig at stadig flere menn ønsker å ta sykepleierutdanning hos oss. Vi har satt i gang tiltak for å øke trivselen blant de mannlige sykepleierstudentene, og det er fint å se at vi når frem og ser ut til å appellere mer også til menn. 

Også nasjonalt er det flere søkere til sykepleierutdanningene.

På sykepleierutdanningen i Oslo går søkertallene totalt sett opp med 27 prosent sammenliknet med fjoråret. Samtidig øker tallet på mannlige søkere med 47 prosent, og menn utgjør nå nær 17 prosent av søkerne. På sykepleierutdanningen på Kjeller er andelen nær 16 prosent.

Ned i Nord

Ved Nord universitet er det ikke like rosenrødt: 

Sykepleierutdanningen har 415 studieplasser i Samordna opptak og har 416 førsteprioritetssøkere.

Samtidig har universitetet en ny deltids paramedisinutdanning i Namsos. Til de 30 studieplassene har det meldt seg hele 277 søkere som har studiet øverst på sin ønskeliste.

Tone Wilhelmsen Trøen: – Verdt å feire

I en e-post til Sykepleien skriver Tone Wilhelmsen Trøen (H) at det er en skikkelig gladnyhet at flere unge ønsker å bli sykepleiere. 

– En økning på mer enn 10 prosent er verdt å feire og lover skikkelig godt for helsetjenesten i årene fremover, sier hun. 

Trøen sier videre at sykepleierne er den største gruppen av helsepersonell i Norge og spiller en helt avgjørende rolle i å bygge en faglig sterk helsetjeneste. 

– Å satse på sykepleierkompetansen er avgjørende når vi fremover skal møte de krevende utfordringene med en aldrende befolkning og at flere av oss lever med kompliserte og sammensatte sykdommer. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse