fbpx Vestre Viken ber om å bli Pokémon-fri sone Hopp til hovedinnhold

Vestre Viken ber om å bli Pokémon-fri sone

Vestre Viken HF ønsker ikke Pokémon-jakt på sykehusets område.

Både barn og voksne går over stokk og stein for å fange små Pok émon-figurer i det populære mobilspillet Pok émon Go. Nå ser Vestre Viken HF seg nødt til å erklære sykehuset som Pok émon-fri sone.

Føre var

- Vi har henvendt oss til spillutviklerne og bedt om at figurene blir fjernet fra sykehusenes område, bekrefter kommunikasjonsrådgiver ved Vestre Viken HF, Odd Vegar Kandal-Weight.

- Hva er bakgrunnen for dette?

- Vi ønsker ikke at noen kommer inn og forstyrrer utrykningskjøretøy, pasienter eller pårørende på sykehusets område, sier han, og understreker at det ikke har vært noen uheldige episoder så langt. 

- Men vi ønsker å være føre var, sier han.

Noen sykehus har hatt spillere

I en pressemelding sendt ut tirsdag skriver helseforetaket: 

"Det nye, populære spillet Pokémon Go benytter såkalte Pokéstops/Pokémon Gyms, som er markører som spilleren fysisk må oppsøke. Pokéstop/Pokémon Gym er en gjenstand (en fontene, en park, en statue eller lignende) som er plassert på et fysisk sted. Når spilleren kommet til markøren, benytter spilleren mobiltelefonen sin for å samhandle med spillet.

Noen sykehus i Norge har opplevd spillere på sitt område. Vestre Viken ønsker ikke spillere på sine lokasjoner, og vi har reservert oss mot dette. Vi henstiller brukere av Pokemon Go til ikke å spille dette på våre områder. Dette av hensyn til pasienter og pårørende."

Populært spill

Pokémon Go er et stedsbasert spill som bruker AR-teknologi. Det innebærer at de dataanimerte Pok émon-figurene dukker opp sammen med den virkelige verden du ser på mobilskjermen via kameraet ditt S pilleren skal fange og trene de små figurene som dukker opp. Spillet er utviklet av Niantic og utgitt av The Pokémon Company. 

Det populære spillet hadde ifølge en Wikipedia-artikkel 21 millioner spillere bare i løpet av første uka etter lansering i USA.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse