fbpx KS maner til moderasjon Hopp til hovedinnhold
Tariffoppgjøret 2014:

KS maner til moderasjon

Tariffoppgjøret 2014 må gjennomføres innenfor en moderat økonomisk ramme som tar hensyn til kommuneøkonomien. Det er utgangspunktet for KS i oppgjøret i kommunal sektor.

Forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes la ved avleveringen av KS sitt første tilbud vekt på at årets oppgjør skal bidra til at kommunesektoren settes bedre i stand til å løse sine utfordringer og sikre kommunenes konkurranseevne i arbeidsmarkedet.

Les: KS tilbud

Oppgjøret må ifølge KS ha en moderat økonomisk ramme som disponeres både til prioriterte sentrale tiltak og med avsetning til lokale forhandlinger.

I tillegg til å komme inn på overordnede økonomiske forutsetninger for oppgjøret, varslet KS at det under forhandlingene vil legges frem forslag blant annet om endringer i det sentrale lønnssystemet og i uførepensjonsbestemmelsene.

Forhandlingene om særavtalen med arbeidstidsordning for undervisningspersonalet er nå en del av hovedtariffoppgjøret. KS ønsker en arbeidstidsordning som legger bedre til rette for økt tilstedeværelse og en mer kollektiv samarbeidskultur.

Partene har avtalt å fortsette forhandlingene den 10. april. Forhandlingene avsluttes innen 30. april 2014

Les:  Unios krav: Krever mer betalt for utdanning  

 

Lønnsøkning i fjor

Ansatte i offentlig sektor økte månedslønna eksklusive overtidsgodtgjørelse fra 39 000 kroner i 2012 til 39 900 kroner i 2013. Dette er en lønnsvekst på 2,3 prosent i perioden.

Ansatte i kommunene økte månedslønna med 1,6 prosent, til 37 900 kroner, mens statsansatte inklusive helseforetakene hadde en lønnsvekst på 3,6 prosent, til 43 100 kroner.

I privat sektor økte månedslønna eksklusive overtidsgodtgjørelse fra 39 800 kroner i 2012 til 41 400 kroner i 2013. Dette er en lønnsvekst i perioden på 4,0 prosent.

Resultatet i frontfaget ble en økonomisk ramme på 3,3 prosent.

Les: Enighet i frontfaget

Les: Så mye bør du tjene

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse