fbpx Kamp om fordeling av penger Hopp til hovedinnhold
Lønnsoppgjøret 2014:

Kamp om fordeling av penger

– En generell lønnsvekst på 3,5 prosent er ikke urimelig, sa Unio-leder Anders Folkestad da han i går innledet på Unios tariffkonferanse i Oslo.

Tariffkonferansen i går og i dag markerer startskuddet på debatten blant de 12 medlemsorganisasjonene i Unio i forkant av vårens lønnsoppgjør.

Unio-lederen understreket at situasjonen for mange bedrifter i næringslivet gjør at årets lønnsoppgjør bør bli moderat. Samtidig var han klar på at det er grenser for hvor lav lønnsveksten bør bli.

 

Mer til utdanningsgruppene

Tross moderate forventinger til årets lønnsoppgjør var Anders Folkestad klar på at en større del av lønnsrammen må gå til utdanningsgruppene.

– Utdanning og kompetanse skal lønne seg bedre. Vi må ha styrke og mot til å si at dette skal prioriteres før noe annet og før noen andre grupper, sa Unio-lederen.

Han mener det er rimelig å forvente at høyt utdannede får et ekstra løft nå som Solberg-regjeringen så tydelig har signalisert en satsning på kunnskap og utdanning.

 

Krav kommer i mars

Folkestad antydet at et tillegg på rundt 3,5 prosent kan bli et utgangspunkt for Unios forhandlere. Han viste til at det ligger an til en prisvekst på to prosent i år og en produktivitetsvekst på rundt 1,5 prosent.

Først i midten av mars vil Unio ha kravene klare fra de enkelte fagforbundene, og i begynnelsen av april starter forhandlingene i offentlig sektor.

 

Les: Kampen om fordeling av penger ekstra tøff i år

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse