fbpx Forhandlingsstart i staten Hopp til hovedinnhold

Forhandlingsstart i staten

Unio krever at alle statsansatte får vekst i reallønnen. Det skal skje gjennom en kombinasjon av kroner- og prosenttillegg.

I dag leverte Unio Stat, LO Stat og YS Stat kravene i årets lønnsoppgjør til motparten Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

 

Kravene kan du lese HER

 

– Lønnsgapet mellom utdanningsgruppene i offentlig og privat sektor fortsetter å øke. Derfor er kravet at høyere utdanning må lønne seg bedre i dette mellomoppgjøret og i hovedoppgjøret i 2014, sier Unio Stats forhandlingsleder, Arne Johannessen.

De tre hovedorganisasjonene representerer rundt 100 000 medlemmer, og krever at alle statsansatte ivaretar sin reallønnsutvikling. Dette mener de hovedsakelig bør skje gjennom at alle får et generelt tillegg med en innretning basert på en kombinasjon av kroner- og prosenttillegg. 

Årets forhandlinger er et såkalt mellomoppgjør, og Johannessen er innforstått med at det blir et moderat lønnsoppgjør.

– Meklingen i frontfagene ga et resultat som er beskrevet som moderat. I offentlig sektor må dette selvfølgelig tas hensyn til, men det foreløpige resultatet fra frontfaget er et utgangspunkt, ikke fasiten for oppgjøret i offentlig sektor, sier Johannessen.

 

Les: 75 øre ikke nok for Unio



Siden om lag 90 prosent av de ansatte i staten er funksjonærer, har LO Stat, YS Stat og Unio Stat et mål om at både lønnsutviklingen og lønnsnivåene i større grad må gjenspeile tilsvarende grupper i privat sektor.

– Offentlig sektor er avgjørende for den samlede verdiskapningen i økonomien og privat sektors evne til å være konkurransedyktig. Det er derfor viktig at staten kan tilby konkurransedyktige lønn- og arbeidsvilkår for å kunne beholde og rekruttere de beste, sier Arne Johannessen .
Fristen for forhandlingene i statsoppgjøret er 30. april ved midnatt.

 

Offentlig sektor

Unio startet forhandlingene i offentlig sektor med Spekter (unntatt helseforetakene) onsdag. I dag ble forhandlingene i staten innledet, i kommunesektoren vil forhandlingene starte 18. april og i Oslo kommune 25. april. Tidspunkt for forhandlingene i Spekter helse (helseforetakene) vil bli avtalt seinere.

Fristen for forhandlingene i samtlige forhandlingsområder er 30. april ved midnatt.

 

Les: Unios inntektspolitiske uttalelse 2013.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse