fbpx 75 øre ikke nok for Unio Hopp til hovedinnhold

75 øre ikke nok for Unio

LO Stat forventer ukompliserte forhandlinger i offentlig sektor som starter med Spekter i dag. Unio er forberedt på krevende forhandlinger når de starter sine forhandlinger i morgen.

Med LO/NHO-oppgjøret i havn forventer LO Stat-nestleder Eivind Gran ikke noen spesielle skjær i sjøen. Resultatet ble 75 øre mer i timen. I tillegg får de som tjener under 365 400 kroner 1,40 i timen ekstra.

 

Les: Ingen streik – ble enige på overtid

 

– Det er klart det ligger føringer fra frontfaget, så det virker ikke veldig komplisert. Jeg blir veldig overrasket om vi ikke blir ferdig med den sentrale delen av lønnsoppgjøret i løpet av dagen, sier nestlederen i LO Stat.

Det som kan bli mer komplisert er de lokale forhandlingene på hver enkelt virksomhet tror LO Stat. Disse forhandlingene kommer utover våren etter at det sentrale oppgjøret er i havn

 

Frontfaget ingen fasit

– Det foreløpige resultatet fra frontfaget er et utgangspunkt, ikke fasiten for oppgjøret i offentlig sektor. Funksjonærene i industrien får nok i år som tidligere år god uttelling i de lokale forhandlingene, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Unio-oppgjøret starter de innledende sentrale forhandlingene med Spekter i morgen, staten 12. april, KS 18. april og Oslo kommune 25. april. Forhandlingene i helseforetakene blir fastsatt seinere. Hvis partene ikke blir enige innen natt til 1. mai, blir det mekling.

Folkestad håper på en god dialog med arbeidsgiversiden i stat, kommune og helseforetakene.

Jeg håper de tar på alvor at utdanning må lønne seg bedre i framtida om befolkningen skal få bedre offentlige tjenester, sier Unio-lederen

 

Les : Unios inntektspolitiske uttalelse 2013.

 

75 øre holder ikke

I går ble det klart at ansatte i privat sektor får 75 øre mer i timen. Det holder ikke for statsansatte, sier forhandlingsleder Arne Johannessen i Unio stat. Forhandlingene i staten starter fredag med regjeringen ved Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

– Vi har større ambisjoner enn 75 øre mer i timen. Men hvor smertegrensa går, vil Johannessen ikke flagge på forhånd.

Johannessen mener de ansatte i staten bør forvente mer, fordi ansatte i privat sektor kan forhandle seg til høyere lønn i de lokale forhandlingene.

– Forhandlingene blir klart krevende når ramma er mindre. Det er ikke rom for de store tilleggene. Men samtidig er det forventninger om lønnsvekst, sier Arne Johannessen til Dagsavisen.

 

Lønnsoppgjøret i offentlig sektor

  • Natt til mandag ble det enighet mellom NHO og LO - frontfagene - om 75 øre mer i timen til ansatte i privat sektor.
  • Resultatet fra frontfag-forhandlingene vil være retningsgivende for hva som kan forventes oppnådd i forhandlinger når det gjelder de øvrige overenskomstene.
  • Arbeidstakerorganisasjonene er samlet i de fire hovedsammenslutningene LO, YS, Akademikerne og Unio. De har hver sin forhandlingsdelegasjon i alle tariffområder. Motpart er staten ved Fornyings- og administrasjonsdepartementet, kommunesektorens organisasjon KS, Spekter og Oslo kommune.
  • Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør. Det betyr at dersom ikke partene blir enige om noe annet er det bare lønnsbestemmelsene som endres.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse