fbpx Sykehjemskonflikten opp i Rikslønnsnemnda Hopp til hovedinnhold

Sykehjemskonflikten opp i Rikslønnsnemnda

I dag starter Rikslønnsnemnda behandlinga av tariffkonflikten mellom NHO Service og Fagforbundets medlemmer i de kommersielle sykehjemmene.

Lønnsoppgjøret mellom Fagforbundet og NHO Service endte i streik 22. august. På det meste var 173 pleiere i streik. Etter fire uker grep regjeringen inn med tvungen lønnsnemnd – dagen før 1 400 medlemmer av Fagforbundet i Oslo skulle gå ut i sympatistreik.

Det sentrale konflikttemaet er Fagforbundets krav om at pleiere som jobber på kommersielle sykehjem skal ha de samme lønns- og pensjonsvilkårene som kolleger ansatt på kommunale sykehjem.

 

Kan ikke akseptere dumping

– Vi kan ikke akseptere at ansatte i privat sektor skal ha vesentlig dårligere pensjon og arbeidsvilkår enn dem som gjør den samme jobben i offentlig sektor. Vi kan ikke akseptere at arbeidsgivere dumper lønns- og arbeidsvilkår som konkurransegrunnlag, sa Fagforbundets leder, Jan Davidsen, i et oppsummeringsintervju med Fagbladet 15. oktober.

På arbeidsgiversiden har NHO Service gjort det til en prinsippsak å avvise alle krav om å tariffeste pensjonsrettigheter ut over Avtalefestet pensjon (AFP). Slike avtaler må eventuelt inngås på bedriftsnivå, mener arbeidsgiverforeningen.

I dag får Fagforbundet og NHO Service en siste anledning til å framføre sine argumenter for Rikslønnsnemnda. Trolig vil nemndas kjennelse foreligge i løpet av fredag.

 

Les: Alt om sykehjemsstreiken

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse