fbpx Trapper opp streiken i staten Hopp til hovedinnhold

Trapper opp streiken i staten

Torsdag 7. juni går 344 nye medlemmer i Unio-forbund ut i streik i staten. Det ble klart etter at Unio brøt den frivillige meklingen natt til lørdag. I KS-området og Oslo kommune fortsetter streiken.

- Statens tilbud var ut fra en samlet vurdering ikke godt nok, sier Unios forhandlingsleder Arne Johannessen i staten. LO-stat og YS-stat godtok skissen riksmekleren la fram.

- Unio viste forhandlingsvilje og gikk inn i frivillig mekling med et mål for øye, å bidra til en løsning. Regjeringen har vist veldig liten vilje til å bevege seg, selv om vi har hatt en storstreik gående, sier Johannessen.

Til sammen vil Unio ha rundt 3 400 i streik i staten fra torsdag, av dem 126 sykepleiere.

 

Derfor fortsetter streiken i staten

Regjeringen ville ikke gi samme lønnsvekst som i industrien (frontfaget).

Regjeringen ville ikke gi et sentralt justeringsoppgjør, som er viktig for å løfte Unios grupper

Reguleringsklausulen ville ikke gi tilstrekkelig trygghet for å få det samme som frontfaget i 2. avtaleår

- Jeg kan ikke se våre medlemmer i øynene og anbefale dette tilbudet. Dette viser at regjeringen ikke verdsetter den kompetanse Unios medlemmer har og de tjenester vi leverer, sier Arne Johannessen, streikeleder i Unio stat. 

 

Fortsatt streik i KS-området og i Oslo

Det har vært spekulasjoner i media gjennom om at partene på KS-området skulle møtes til et meklingsmøte på søndag. Det avkrefter Unio. Det er ikke avtalt noe meklingsmøte mellom partene. Streiken i kommunesektoren forsetter.

Totalt er 12 134 Unio-medlemmer i streik i KS-området, hvorav 1 585 sykepleiere.

Derimot møttes partene i Oslo kommune for sonderinger på om man igjen ønsker å møte til mekling. Oslo kommune er et eget tariffområde som er uavhengig av resten av kommune Norge.

- Vi har hatt et konstruktivt møte, men samtalene førte ikke fram. Det var ikke grunnlag for å gå til mekling, sier mekler Geir Engebretsen. - Vi vil gjenoppta møtene når det er grunnlag for det, sier han videre.

Fra tirsdag 5. juni har Unio varslet at nye 545 arbeidstakere tas ut i streik. Da vil til sammen 1 092 Unio-medlemmer være i streik i hovedstaden, av disse 302 sykepleiere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse