fbpx Konflikten i staten til frivillig lønnsnemnd Hopp til hovedinnhold
Streiken over:

Konflikten i staten til frivillig lønnsnemnd

- Vi har tatt ansvar for å sette universitets- og høgskoleutdannede på dagsorden. Nå tar vi ansvar ved å avslutte streiken, sier forhandlingsleder i Unio på det statlige tariffområdet, Arne Johannessen.

Unio takket onsdag ja til Riksmeklerens invitasjon om samtaler som endte i frivillig mekling. I den frivillige meklingen ble man torsdag enige om at konflikten skal til frivillig nemndsbehandling. Streiken er dermed slutt fra i dag.

Tvisteløsningsorganet er Rikslønnsnemnda, som vil bestemme hvilket resultat Unios grupper i staten får til slutt. Et resultat partene må godta.

- Vi har streiket etter at YS stat og LO stat godtok oppgjøret i staten for å markere at utdanning må lønne seg bedre. Dette budskapet har vi nå fått fram. Vi er klar over at vi neppe får mer uttelling ved å streike videre, samtidig som vi ikke vil ramme publikum ytterligere, sier Johannessen.

- Etter vår mening er det bedre å avslutte med frivillig mekling enn å risikere tvungen lønnsnemnd som alltid vil være et nederlag for tariffsystemet, avslutter Johannessen.

 

Les: - Nødvendig å si tydelig ifra!

 

Spekter

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter (helseforetakene) og Unio starter forhandlingene mandag 11. juni. Unio har 38 583 medlemmer i tariffområdet Spekter. Forhandlingsleder i Unio-Spekter er NSFs forbundsleder Eli Gunhild By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse