fbpx Frivilling mekling i statsoppgjøret Hopp til hovedinnhold

Frivilling mekling i statsoppgjøret

Forhandlingsutvalget i Unio Stat sa i går kveld ja til frivillig mekling. Møtet starter hos Riksmekleren i dag klokka 09.00. Samtidig fortsetter streiken i offentlig sektor med full styrke.

Torsdag var Unio Stat, LO Stat og YS Stat i flere sonderingsrunder med Riksmekleren for å finne ut om det var grunnlag for å starte frivillig mekling. Det var riksmekler Kari Gjesteby som kalte inn partene til samtaler.

Samtalene førte til at alle de tre streikende hovedsammenslutningene sent torsdag kveld bestemte seg for å innlede frivillig mekling fra fredag morgen.

- Det er ikke dermed sagt at dette blir enkelt. Men alle parter i en konflikt har et ansvar for å forsøke å finne en løsning, så etter sterke oppfordringer fra Riksmekleren vil vi prøve. Så krysser jeg fingrene for at fredagen blir mer konstruktiv enn torsdagen var, sier forhandlingsleder Arne Johannessen i Unio Stat.

Sonderingssamtalene og den frivillige meklingen omfatter bare partene i statsoppgjøret. Det har ikke vært kontakt mellom partene i KS-området eller Oslo kommune.

Unio Oslo varslet i går Oslo kommune at nye 545 arbeidstakere tas ut i streik fra tirsdag 5. juni. Total vil Unio da ha rundt 1100 medlemmer i streik i Oslo.

 

Statsoppgjøret er såkalt frontfag i offentlig sektor. Rammene herfra setter standarden for lønnsoppgjøret for de kommunalt ansatte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse