fbpx Stor streikemarkering landet rundt Hopp til hovedinnhold
Unio i streik:

Stor streikemarkering landet rundt

Mer enn 20 000 Unio-streikende og sympatisører landet rundt møtte i går opp for å markere sin støtte til streiken som har vart en uke.

I Oslo samlet 8 000 streikende seg ved Oslo S, gikk opp Karl Johans gate og endte på Universitetsplassen. Der ble streiketoget møtt av en kampklar Unio-leder Anders Folkestad.

- Jeg trenger bare å se utover denne tallrike, entusiastiske og kampvillige forsamlingen for å kunne slå det fast: Vi er sterke og vi er i medvind!

- Regjeringen har ansvaret, fortsatte Unio-lederen. - Lønnsveksten i privat sektor er et sted på firetallet. Det vil ikke regjeringen at vi skal ha. Vi er i streik og vi er samlet her fordi vi ikke finner oss i at regjeringen tar i bruk andre spilleregler midt under oppgjøret!

- Skal denne konflikten løses, i hele offentlig sektor, må det komme et initiativ som har troverdighet, som våre medlemmer har tillit til og som viser at arbeidsgiver i stat og kommune vil verdsette kompetansegruppen i offentlig sektor, sa Folkestad til forsamlingen.

 

Landet rundt
Over hele landet holdt sentrale Unio-medlemmer appeller. Og over hele landet var det svært god oppslutning fra de streikende og andre sympatisører: Oslo 8 000, Bergen 5 000, Trondheim 2 000, Ålesund 1 500, Narvik 500 og Bodø 300.

Det mangler tall fra markeringene i Tromsø, Kristiansand og Sandnes, men totalt har over 20 000 markert sin støtte til streiken landet over i dag.

 

Les: Derfor streiker Unio

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse