fbpx 28 år siden de streiket sist Hopp til hovedinnhold
Streik i Asker kommune:

28 år siden de streiket sist

I bil, syklende og gående kommer de opp Solbråveien i Asker. 533 Unio-medlemmer er i streik i kommunen. De er på vei til informasjonsmøte om streiken.

Alle er der, unntatt de som sitter streikevakter rundt om i kommunen.

- Det er 28 år siden ansatte i Asker kommune var i storstreik. Nå er det vår tur å kjempe for våre kolleger i Unio. Og den kampen skal vi vinne, innledet NSFs hovedtillitsvalgt Mildrid Stien i Asker kommune. Sammen med 83 andre sykepleiere er hun i streik.

Mellom 400 og 500 streikende Unio-medlemmer fyller konferansesalen for å høre siste nytt om streiken. Få praktisk informasjon og utveksle erfaringer etter snart en uke i streik. De mener alvor, og er tydelig bestemt på å fortsette så lenge det trengs. Målet er å tvinge arbeidsgiversiden tilbake til forhandlingsbordet.

 

Nei til ultimatum

- Vi godtar ikke ultimatum fra en regjering som sier 3,75 prosent eller ikke noe. Det er ikke på denne måten man bygger og tar vare på velferdsstaten.

NSFs forbundsstyremedlem, Kai Øivind Brenden, høster applaus. De streikende stiller seg tydelig bak kravet om at "Flinke folk koster".

- Offentlig sektor nekter å ta rekningen for lønnsoppgjøret i privat sektor som etter regjeringens mening ble for kostbart. Det er rå politisk retorikk når statsråd Rigmor Aaserud viser til den økonomiske situasjonen i Europa, og ber offentlig ansatte i Norge redde den globale økonomien.

Brenden og de streikende har vanskelig for å forstå statsrådens prat om solidaritet.

- Vi hjelper ikke arbeidsledige kolleger i offentlig sektor i Hellas eller Spania ved å holde tilbake på lønnskravene i offentlig sektor i Norge.

 

Gir seg ikke

De streikende i Asker er innstilt på å utvide streiken, hvis det er det som skal til for å tvinge arbeidsgiverne til å legge fram et tilbud det går an å forhandle om.

Også Grethe Hovde Parr, Utdanningsforbundets leder i Akershus, var i sin appell klar på hvem som må ta ansvaret for at ansatte i kommuner og i staten er kastet ut i streik.

- Det er regjeringen som er den skyldige. Den snakker varmt om velferdsstaten, men den nekter å ta konsekvensen. For å rekruttere og beholde dyktige medarbeidere med høyere utdanning, må lønnen deres opp. Det er de streikende som nå står fram som de virkelige forsvarerne av velferdsstaten, sier Parr.

Neste punkt på dagsorden er stormarkeringen i Oslo seinere i dag. Det blir fullt på lokaltogene innover. Og i morgen vil de streikende danne sirkel rundt Asker rådhus.

Ingen Askerværing skal være uviten om at det er streik i offentlig sektor i kommunen.

 

Unio Asker blogg HER

 

Les: - Tøft ja, men helt nødvendig

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse