fbpx Ufrivillig deltid ved OUS Hopp til hovedinnhold

Ufrivillig deltid ved OUS

Det er få ufrivillig deltidsansatte ved Oslo universitetssykehus, ifølge en ny undersøkelse.

- Den gir ikke et rett bilde av situasjonen, mener foretakstillitsvalgt Merete Norheim Morken.

Undersøkelsen omfatter 2 800 fast ansatte som jobber deltid ved Oslo universitetssykehus (OUS). Av de1 800 som svarte var det kun 150 som sa at de jobbet ufrivillig deltid. Totalt jobber det rundt 20 000 ved OUS. Undersøkelsen er gjennomført av sykehusledelsen ved OUS og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

- Oslo sykehusene har sett verdien av å ansette sykepleiere i fulle stillingene og er ikke blant værstingene når det gjelder deltid. Vi er derimot bekymret for hva som skjer framover da flere avdelinger nå øker andelen deltidstillinger som følge av at bemanningen skal ned, sier Morken.

Hun mener en stor svakhet ved deltidsundersøkelsen er at den ikke kartlegger begrunnelsen for at ikke flere ønsker å øke sin stillingsbrøk. 

 

Ufullstendig bilde

- I undersøkelsen ble det spurt om den som jobbet ufrivillig deltid kunne øke stillingsbrøken sin innen 4 uker, noe vi vet ikke vil være enkelt for alle. Man organiserer gjerne livet sitt etter den stillingsbrøken man har, blant annet med barnepassordninger. For mange vil det ta lenger tid enn fire uker å områ seg, sier Morken.

Videre ble spørreundersøkelsen kun sendt til fast ansatte som på undersøkelsestidspunktet jobbet deltid. Det vil si at de som for en kortere periode var i vikariat som tilsa full stilling, ikke var inkludert

- Spørreundersøkelsen ble også bare sendt til fast ansatte. Vi vet at deltidsandelen i sykehuset er høy blant vikarer. Nyutdannede sykepleiere går ofte flere år i vikariater før de får tilbud om fast stilling, og med tanke på at disse ofte er i en etableringsfase, hvor man har behov for full lønn, kan man forvente at mange av dem ville ønsket full stilling. NSF på OUS får mange bekymringsmeldinger fra denne gruppen knyttet til ufrivillig deltid, sier Merete Norheim Morken. 

Foretakstillitsvalgte er også bekymret for at mange ikke lenger orker å jobbe fulltid fordi det er for belastende.

Kartlegger ikke hvorfor ikke flere ønsker å øke sin stillingsbrøk.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse