fbpx Kan bli streik fra i morgen Hopp til hovedinnhold

Kan bli streik fra i morgen

Hovedorganisasjonen for handel og tjenester (HSH) og Unio-forbundene er i dag innkalt til mekling hos Riksmeklingsmanne. Hvis partene ikke blir enige, vil 148 Unio-medlemmer være i streik fra 30. august.

Unio-forbundene meldt før helga plassfratredelse for til sammen 148 medlemmer fra fem forbund. Av disse er 98 medlemmer i Norsk Sykepleierforbund (NSF). En eventuell opptrapping vil skje med fire dagers varsel.

Les også: Plassoppsigelser i HSH

 

Uakseptabelt tilbud

Tilbudet fra HSH ligger betydelig under resultatet for Unio-forbundenes grupper i Spekter Helse.

- Vi forventer at HSH i meklingen vil følge resultatene vi oppnådde i Spekter-området, slik de tradisjonelt har gjort. Om HSH velger å gi våre medlemmer i HSH-området dårligere betingelser enn i Spekter-området, betyr dette at HSH-bedriftene ikke lenger markerer avstand til bedriftene i NHO Service som har valgt å presse ansattes lønns- og arbeidsvilkår for å vinne frem i anbudskonkurranse, sier forbundsleder i NSF og nestleder i Unio, Lisbeth Normann.
- I våre konflikter med NHO Service har vi nettopp trukket frem ideelle virksomheter organisert i HSH som gode eksempler på private bedrifter som driver forsvarlig lønns- og personalpolitikk. Det ville være synd om vi ikke lenger kunne peke på veldedige ikke-kommersielle private institusjoner som gode rollemodeller i forhold til arbeidsvilkår og kvalitet, mener Normann.

 

Disse er tatt ut

Det er meldt plassfratredelse i følgende institusjoner:

* Diakonhjemmet sykehus, Oslo.

* Martine Hansen Hospital, Bærum.

* Haraldsplass Diakonale Sykehus, Bergen.

* Hospitalet Betanien, Bergen.

* Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus AS.

* Røros rehabiliteringssenter AS.

 

Medlemsforbund i Unio: Norsk Sykepleierforbund, Utdanningsforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk Ergoterapeutforbund, Forskerforbundet, Akademikerforbundet, Presteforeningen og Diakonforbundet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse