fbpx 2,4 prosent Hopp til hovedinnhold

2,4 prosent

NSF og Spekter er blitt enige om et lønnstillegg på 2,4 prosent. NSF forventer mer til sykepleierne i lokale forhandlinger. 

NSF og Spekter er blitt enige. Dette er resultatet:

  • Alle får et generelt tillegg på 2,4 prosent. Minstelønnssatsene er hevet tilsvarende. Gjelder fra 1. mai.
  • Spesialsykepleiere/jordmødre med 20 års ansiennitet eller mer skal prioriteres og sikres ytterligere tillegg i lokale forhandlinger.

- Vi har store forventninger til at sykepleierne blir prioritert og at det gir ytterligere lønnsutvikling i de lokale forhandlingene. Det lokale oppgjøret må vise at sykepleiernes kompetanse verdsettes, noe som må til dersom vi skal bevege oss mot målet om likelønn, sier NSFs forbundsleder Lisbeth Normann.


Lokale forhandlinger

Nå skal det gjennomføres lokale forhandlinger ved vært enkelt helseforetak. Både NSF og Spekter er enige om at spesialsykepleiere med lang erfaring skal prioriteres og sikres et tillegg i de lokale forhandlingene.

Unio og Spekter  skal i løpet av neste uke avtale frister for de disse forhandlingene.


Fornøyd

- Jeg er godt fornøyd med at vi etter konstruktive forhandlinger har kommet til enighet og at vi etter flere år med sentrale forhandlinger i år får ført en del av forhandlingene lokalt ved hvert enkelt sykehus, sier Anne-Kari Bratten viseadministrerende direktør i Spekter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse