fbpx Lønnsoppgjøret er i gang Hopp til hovedinnhold

Lønnsoppgjøret er i gang

Sikring av kjøpekraften og lav- og likelønnsprofil er LOs to krav ved årets mellomoppgjør. Det er ikke rom for sentrale tillegg, mener NHO.

I dag møttes LO og NHO til starten på årets lønnsoppgjør som er et mellomoppgjør og kravene ble overlevert.

Arbeid til alle, sikring av kjøpekraften og fortsatt fokus på lav- og likelønnsprofil på sentralt og lokalt avtalte tillegg var de viktigste punktene i kravene LO overleverte NHO i dag.

 

Ikke sentrale tillegg

NHO mener at konjunkturutsiktene, både nasjonalt og internasjonalt, taler for at lønnsveksten bør være moderat i 2011.
- Det er helt nødvendig å snu utviklingen som stadig svekker konkurranseevnen, sa NHOs administrerende direktør John G. Bernander da han møtte Regjeringens kontaktutvalg tidligere i år.

- Legger vi det til grunn, bør det i overenskomstområder med lokale forhandlinger ikke gis sentrale tillegg i 2011, sa Bernander.

Fristen for partene utløper torsdag i neste uke.

- Det er ventet et ukomplisert oppgjør uten at oppgjøret går til mekling, skriver frifagbevegelse.no.

 

Et mellomoppgjør

Årets oppgjør er et såkalt mellomoppgjør for tariffperioden 2010-2012. Grunnlaget for forhandlingene er en særskilt bestemmelse i den enkelte tariffavtale om at hovedorganisasjonene kan forhandle om eventuelle lønnstillegg for annet avtaleår.

Forhandlingene i privat sektor vil foregå i perioden fra 21. mars fram til planlagt avslutning 31. mars. I offentlig sektor starter forhandlingene 27. april og skal være avsluttet innen 30. april.

Kommer partene ikke fram til enighet, kan hver av partene si opp avtalene med 14 dagers varsel. Om så skjer vil det bli mekling.

Det er ventet et ukomplisert oppgjør uten at oppgjøret går til mekling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse