fbpx Klare krav til EUs vikarbyrådirektiv Hopp til hovedinnhold

Klare krav til EUs vikarbyrådirektiv

For å godta EUs vikarbyrådirektiv krever Unio tiltak når det gjelder tidsavgrensninger, tak på hvor stor andel av arbeidsstokken som kan være innleid og forbud mot innleie i enkelte yrker og bransjer, blant annet skolen.

Hvis ikke disse vilkår blir oppfylt mener Unio at Regjeringen bør benytte reservasjonsretten og ikke implementere EUs vikarbyrådirektiv.

 

Bekymret over utviklingen

I sitt høringssvar til Arbeidsdepartementet understreker Unio "at det norske arbeidslivet skal bygges med mest mulig faste og hele stillinger. Utviklingen mot stadig mer bruk av innleide bygger ikke oppunder dette".

Unio er bekymret over konsekvensene av en stadig voksende bemanningsbransje. Økt bruk av vikarer som medfører løsere tilknytning til arbeidslivet, flere midlertidige ansatte på kontrakter, mer bruk av deltid og pulverisering av arbeidsgiveransvaret for den som leies ut.

 

Like pensjonsrettigheter

Departementet ønsker ikke at pensjonen skal være en del av lønnen for innleide arbeidstakere.

Unio er uenig. Siden pensjonsrettigheter er en vesentlig del av vederlaget for arbeid, må slike rettigheter omfattes av lønnsbegrepet mener Unio.

- Dersom likebehandlingsprinsippet skal bli en realitet må innleide arbeidstakere ha krav på likeverdige pensjonsordninger. Unio mener Regjeringen må tilpasse arbeidsmiljøloven og pensjonslovgivningen slik at pensjonsrettigheter blir omfattet av lønnsbegrepet, heter det i høringssvaret.

 

Bedre tilsyn

Videre mener Unio at Arbeidstilsynet må få tilført ressurser og bli tildelt kompetanse til å kontrollere at likebehandlingsprinsippet følges.

 

Høringssvarene finner du HER.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse