fbpx Enighet i Staten Hopp til hovedinnhold

Enighet i Staten

Etter nesten et halvt døgn på overtid ble partene i tariffoppgjøret i Staten enige. - Dette er historiens beste likelønnsløft for kvinner i staten, sier Unios forhandlingsleder i Staten, Arne Johannessen.

Totalrammen for oppgjøret i staten er på om lag 3,3 prosent, som ligger litt over resultatet i industrien. I tillegg har oppgjøret en likelønnsprofil som gir kvinner 200 millioner kroner mer enn menn.

Hvilke kvinnegrupper i staten dette vil omfatte, vil bli avgjort i sentrale justeringsforhandlinger i slutten av juni. Men det er først og fremst snakk om virksomheter med mer enn 60 prosent kvinneandel, og der flertallet har treårig høyere utdanning eller mer.

Det anbefalte forslaget innebærer et generelt lønnstillegg med virkning fra 1. mai 2010. Det starter på rundt 8 500 kroner på de laveste lønnstrinnene, stigende til 9 700 kroner opp til og med lønnstrinn 59, og deretter 2,1 prosent fra lønnstrinn 60 til lønnstrinn 95.

Videre er det avsatt 1 prosent til sentrale justeringsforhandlinger med virkning fra 1. juli 2010. Det er her hovedvekten av likelønnsløftet kommer. I tillegg blir det avsatt 0,8 prosent til lokale forhandlinger per 1. september 2010. Også her er det likelønnsføringer. Til sammen utgjør dette 368 millioner kroner.

Oppgjøret vil bli sendt ut til uravstemning med frist 21. juni.

- Resultatet er passe dårlig og passe godt. Men såpass bra at det ikke var verdt en streik. Ikke minst på grunn av ekstramidlene som er satt av til likelønnsløft, mener Unios forhandlingsleder i staten, Arne Johannessen.

Historisk likelønnsoppgjør i staten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse