fbpx Over 4 prosent lønnsvekst i fjor Hopp til hovedinnhold

Over 4 prosent lønnsvekst i fjor

Gjennomsnittlig årslønn for alle lønnstakere økte med 4,1 prosent i 2009. Det viser tall fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene.

Rapporten fra utvalget anslår lønnsveksten i staten til 4,5 prosent og i kommunene inkludert undervisningssektoren til 4,75 prosent. For industriarbeidere er veksten 3,75 prosent, mens funksjonærenes lønnsvekst i industrien er anslått til 4,5 prosent.

Tall for helseforetakene kommer i neste rapport som offentliggjøres 26. mars.

 

Overhenget

Utvalget anslår overhenget i 2010 til 1,25 prosent for lønnstakere under ett. Overhenget beskriver hvor mye lønnsnivået i slutten av året ligger over gjennomsnittet for hele året. Lønnstillegg som gis sent i året, fører til større overheng for det neste året enn tillegg som gis tidlig på året.

For ansatte i staten og kommunene er overhenget foreløpig anslått til henholdsvis 0,5 og 1 prosent. Dette er betydelig lavere enn det gjennomsnittlige overhenget de tre siste år som var på 2,1 prosent.

 

Endelige tall seinere

Endelige tall fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene vil foreligge i en endelig rapport i slutten av mars. Den vil blant annet inneholde tall for lønnsutviklingen, for forholdet mellom kvinners og menns lønn, lønn etter utdanning og mer om lederlønn.

Tall for helseforetakene offentliggjøres 26. mars.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse