fbpx Trapper opp streiken Hopp til hovedinnhold

Trapper opp streiken

I dag er streiken i NHO Service-området trappet opp med ytterligere 50 sykepleiere. Opptrappingen skjer ved to private institusjoner i Oslo, to i Hordaland og ett i Akershus.

- NHO Service har ikke vist et eneste tegn på å ville imøtekomme vårt krav om tariffavtale, sier leder i Norsk Sykepleierforbund, Lisbeth Normann.

Etter bruddet i forhandlingene med NHO Service mandag ble det tatt ut 50 sykepleiere til streik i Oslo og Rogaland. Fra i dag er nye 50 sykepleiere tatt ut.

 

Stridens kjern

Stridens kjerne ligger i kravet om tariffavtale mellom privat ansatte sykepleiere og NHO Service.

Tilbudet fra NHO Service er en minstelønn på 290 000 kroner. Det er 21 000 kroner mindre enn det sykepleiere i øvrig privat sektor og i det offentlige har. NHO Service vil heller ikke garantere sykepleierne full lønn under sykdom, svangerskap, fødsel og adopsjon. De sier nei til å tariffeste sykepleiernes pensjonsrettigheter, og de vil svekke vernebestemmelsene knyttet til arbeidstid.

- Slik vil NHO Service skaffe sine medlemsbedrifter konkurransefordeler. Dette er selvsagt helt uakseptabelt, sier Lisbeth Normann.

Alle NHO-bedriftene har gått med millionunderskudd, ifølge Brønnøysundregistrene.

 

Disse rammes

Fra i dag er streiken utvidet til også å omfatte følgende steder:

Lambertseter sykehjem, Oslo, Madserud sykehjem, Oslo, Haukeland sykehotell, Hordaland, Søreide sykehjem, Hordaland og Gullhaug bo- og behandlingshjem, Akershus.

Stridens kjerne ligger i kravet om tariffavtale.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse