fbpx LO fronter frontfagsmodellen Hopp til hovedinnhold

LO fronter frontfagsmodellen

- Ikke aktuelt å la offentlig sektor bli lønnsdannende ved årets mellomoppgjør eller i framtida. Mer er det ikke å si i den saken, sa LO-leder Roar Flåthen på dagens representantskapsmøte.

LO-leder Roar Flåthen var ikke villig til å fire en tomme på kravet om at inntektsutviklingen skal tilpasses utfordringene i konkurranseutsatt næringsliv, da han 17. februar innledet om LOs hovedlinjer for årets mellomoppgjør.

Et enstemmig representantskap støttet LO-lederen.

Arbeid for alle


- Situasjonen i dag er totalt endret siden hovedoppgjøret i 2008. Finanskrisa gjør arbeid for alle til prioritet nummer en, var Flåthens budskap.

Selv om LOs representantskap var mest opptatt av å beholde arbeidsplassene, sier LO nei til en generell frysing av lønnsutviklingen.

- I all fall for de lavtlønte, understreket Flåthen.

Samtidig kom LOs representantskap med følgende signal til offentlig ansatte utenfor LO: "I arbeidet for en samfunnsmessig fornuftig lønnsdannelse er det avgjørende at alle grupper omfattes… Også lønnsdannelsen for arbeidstakergrupper der LO har mindre innflytelse må følge det mønster som legges gjennom våre forhandlinger" heter det i den enstemmige tariffpolitiske uttalelsen.

Pensjonsoppgjør

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør med kroner og øre, unntatt i offentlig sektor. Der skal det også forhandles om framtidas tjenestepensjon og avtalefestet pensjon (afp).

- Dette blir den største utfordringen i årets oppgjør. Og LOs klare krav er en pensjonsordning som er like bra som privat sektor fikk ved hovedtariffoppgjøret i 2008, sa Flåthen.

LO-lederen fikk full støtte fra alle forbundslederne i LO som tok ordet under debatten.
Den 27. februar vil et utvalg ledet av arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Pedersen (Ap) presentere regjeringen, arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonenes posisjon i forhold til nytt pensjonssystem framfor vårens oppgjør.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse