fbpx Fatigue Hopp til hovedinnhold

Fatigue

Terror-fatigue. Meningsløse terroranslag, døde mennesker i hopetall slaktet ned uten forvarsel. Øyeblikkelige endringer fra normaltilstand og lykkelige tidsbobler - til forferdelige scener og umenneskelig råskap. Europa. Vårt Europa, også i dag.

Et godt regulert arbeidsmarked i Norge verken kan eller skal sammenlignes med slike bilder. Likevel skal vi aldri glemme 22. juli 2011. Bombinga av Regjeringskvartalet og massakren på Utøya. Den høyre-ekstreme terroristens massedrap. Barnedrap. Han var en av oss. I Norge. Vårt Norge.

Europeiske land har mye til felles. Noe er selvsagt nasjonalt ulikt, men integrering over tid bringer oss nærmere hverandre. Ulike politiske strømninger utfordrer dette. Det er her det hele ligger: i et politisk landskap. Trygghet kan aldri kjøpes gjennom maskingevær og skarpe militære løsninger. Det er politikken som må være bærebjelken, og andre tiltak kun en støtte for dette.

Slik er det også i vårt nasjonale arbeidsliv. En fellesnevner i alt beskrevet ovenfor er helsepersonells innsats til beste for alle, hver dag og hver time. Vi har sett det så alt for ofte, og vet det vil skje igjen: plutselig er det bruk for oss. Vi nøler aldri, men stiller oss til disposisjon. Vi er en del av det som limer en velferdsstat sammen.

Norske sykepleiere må satses på også som en lokal bærebjelke i egen beredskap. I kommuner som på sykehus. I alle deler av vårt helsevesen er økt fagmiljø en garanti for trygghet. Beredskap handler også om kontakten mellom mennesker. Behandling av mennesker. La oss aldri glemme det, verken i budsjettdebatter eller i lokale rådhus.

Beredskap bygges best i fredstid.

Annonse
Annonse